Nyugodt hellyé lehet-e tenni az iskolát? Szerintünk igen! Erről beszélgettünk a június 13-i "Együtt? Működik!" online konferencián vendégeinkkel és a Sulinyugi szakértőivel, valamint a rendezvény résztvevőivel. Igyekeztünk megmutatni a tanárok, a szülők és a gyerekek szempontjait is, sok példával és gyakorlattal. 

Beszéltünk arról, hogy a szülők és a tanárok a gyerekek érdekében működnek együtt. A közös cél a gyerek iskolai boldogulása, és ebben a folyamatban a tanár és a szülő különböző feladatokat lát el és különböző szempontokat érvényesít. 

A gyerekeknek is meg kell tanítani az együttműködést. Erre több konkrét jó gyakorlat is elhangzott. Ha olyan tanulási helyzetet teremtünk, ahol a gyerekek kénytelenek együttműködni, az fejleszti az empátiát és a befogadást.

Nagyon hálásak vagyunk a sok visszajelzésért, örülünk, hogy itt voltatok és vittetek magatokkal útravalót az elhangzottakból!

Az előadások és a kerekasztalbeszélgetés felvétele visszanézhető a YouTube csatornánkon!

A tanárok és szülők együttműködéséről, illetve a bullying megelőzéséről szóló módszertani segédanyagok sok-sok forrással elérhetőek honlapunk „Nyugis Együttműködések” menüpontja alatt, a Módszertani anyagok cikkben.

 

A rendezvény az UNICEF Regionális Ukrán Menekültprogram Magyarországi Irodájával partnerségben zajló Nyugis Együttműködések projekt keretében valósult meg.