A Sulinyugival megtanítjuk a gyerekeket, a tanárokat és a szülőket a hatékony stresszkezelésre, hogy minél sikeresebbek legyenek a tanórák és a közös egészségnevelő munka. 

Mivel már a gyerekeket is sok stressz éri az iskolában (új környezet, teljesítménykényszer, társas kapcsolatok, hogy csak néhányat említsünk a kiváltó okok közül), ezért fontosnak tartjuk, hogy minél fiatalabb korban elkezdjük ezt a készséget fejleszteni. 

Felnőttekkel dolgozva sokszor halljuk: milyen jó lett volna ezt már gyerekkorunkban tudni! A Sulinyugival éppen ezt a tudást igyekszünk elvinni minél több iskolába.  

 

Nézd meg a Sulinyugi bemutatkozó videóját: 

 

A foglalkozások célja, hogy a részt vevő gyerekek és felnőttek   

  • időben felismerjék a saját feszültségüket,  
  • rendelkezzenek stresszkezelő eszköztárral,  
  • tudják azokat készség szintjén alkalmazni,  
  • közös nyelvet beszéljenek egymással a feszültségkezelés kapcsán. 

Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a lehető legnyugodtabb gyerekkort és örömteli tanulást biztosítsunk a következő generációnak, felkészítve őket arra, hogy később kiegyensúlyozott, sikeres felnőttek legyenek. 

 

A Sulinyugi módszertan 

A csapatunk elkötelezett pszichológus szakemberekből áll, a programokat közel két évtizedes módszertani tapasztalatokra alapozva dolgoztuk ki és folyamatosan fejlesztjük.  

Interaktív, bevonáson alapuló foglalkozásokat tartunk, igazoltan hatékony stresszkezelő módszerekkel, mint amilyen például a hasi légzés vagy progresszív relaxáció.  

Minden gyerekcsoportnak a koruknak megfelelő nyelvezettel adjuk át a legfontosabb üzeneteket és a stresszkezelési eszközöket, a mindennapokba könnyen beilleszthető példákkal, amiket együtt ki is próbálunk. 

A foglalkozások az egészségpszichológia empowerment, azaz képessé tevés filozófiájára épülnek, ezért szól a fő mottónk úgy, hogy “Te vagy a tested kapitánya”. Azt mutatjuk meg ezzel, hogy a résztvevők képesek a feszültségük kezelésére. A belső erőforrásokba vetett hit kapaszkodót jelent a gyerekeknek, a tanároknak és szülőknek egyaránt. 

 

 

Sulinyugi sikerek