Manóstressz – 6-10 éves korig
Gyerekideg – 10-14 éves korig
Kamaszfeszkó – 14-18 éves korig

 

Az egészségpszichológia különböző területein szerzett több éves munkahelyi tapasztalatainkat iskolai színtérre szabtuk, felhasználva innovatív eszközeinket. Az iskolai stressz témáját komplexen kezeljük,  a folyamat mindhárom kulcsszereplőjét, azaz a gyermeket, a tanárt és a szülőt is elérjük. Annak érdekében hogy ők egy nyelvet beszéljenek a stresszkezelés kapcsán is, ugyanazokat a megoldásokat használjuk adott korcsoportra és igényekre szabva. Főleg a feszültségkezelés alapjainak  megtanítására koncentrálunk, de ezen ismeretek átadása után, a problémamegoldásokban és konfliktuskezelésben is segítünk.

Programjaink:

Gyermekeknek:

Sulinyugi programunk során 45 percben tanítjuk meg a gyermekeket a feszültségkezelés alapjaira, többnyire osztályfőnöki óra keretén belül.

Olyan módszereket gyakorolhatnak be a csoportos foglalkozás alatt, amelyeket a mindennapjaik során könnyen tudnak majd alkalmazni. Minden osztálynak a saját korához illeszkedően tanítjuk meg, mit tehet a feszültségoldásért.  Mottónk: Mindenki képes a saját feszültségét kezelni.

"Manóstressz" – 6-10 éves korig 
„Gyerekideg” – 10-14 éves korig
„Kamaszfeszkó” – 14-18 éves korig

Extra témáink osztályfőnöki órákra gyermekeknek:

Szex-szerelem-párkapcsolat
Dohányzásprevenció
Biztonságban Digitáliában 
Együttműködés
Érzelem kommunikáció
Határkezelés
Egészséges szokások

Tanároknak:

Pedagógusok esetében leginkább a krónikus stressz kezelésével, a munkaképes állapot megőrzésével és fenntartásával
foglalkozunk 1,5 órás tréningek formájában. A kiégés megelőzésében ezek a kulcstényezők:

  1. Stresszkezelés

  2. Kiégés folyamat azonosítása

  3. Szokásváltoztatás

  4. Kiegyensúlyozott beszélgetés

  5. Reagálási típusok – emberismeret.

A csapatépítő jellegű, könnyed hangulatú tréningjeinken a tanárok feltöltődnek és olyan pszichológiai tudást kapnak, amely segítséget nyújt számukra a mindennapos feszült helyzetekben.

A tréningeket jellemzően nevelés nélküli tanítási napokon tartjuk, de igény szerint egészségnapon vagy családi napon is sor kerülhet rá.

Extra Pedagógus támogatás:

Intézmény vezetői coaching - Az iskola vezetőségét az előző témákon túl, egyéni konzultációkkal, az üzleti szférában gyakran használt hatékony módszerekkel is támogatjuk. Cél a vezetők kiégésének megelőzése, amely elősegíti a tantestület emberközpontú irányítását.

Mobil gyerekpszichológus - Igény esetén „mobil” gyerekpszichológusunk nyújt segítséget iskoláknak, gyermeknevelő intézményeknek az iskolapszichológusok, gyerekpszichológusok munkáját támogatva.

Iskolai mediáció - Az iskolai problémákat, tantestületen belüli feszültségeket illetve szülő-pedagógus konfliktusokat mediációval támogatjuk. 

Szülőknek:

A tréning során nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy támogassuk a közös nyelvet a pedagógusok, szülők és gyerekek között a stresszkezelés témakörben. Ezért a gyerek foglalkozásainkon elhangzottakat szülőtájékoztatóban foglaljuk össze, fényképeket is készítünk, így a szülő több módon értesülhet a csoporton történtekről. A pedagógus segít eljuttatni a szülőkhóz a tájékoztató anyagainkat, illetve, ha Ön igényli anyagunkat, írjon nekünk. Igény szerint szülőértekezleten személyes Szülőtájékoztatást is vállalunk, igény esetén szülő tréninget is tartunk.

Partnereink