Manóstressz – 6-10 éves korig
Gyerekideg – 10-14 éves korig
Kamaszfeszkó – 14-18 éves korig

Gyerekeknek

Gyerekként ugyanúgy stresszelhetsz te is, mint a felnőttek. Mik az okai, hogyan ismerheted fel, és legfőképp mit tehetsz ellene? Ezekről olvashatsz itt, és ezekkel foglalkozunk a Sulinyugi órákon, amit a te osztályodhoz is elvihetünk. Kaphatsz "nyugi" tippeket, hasznos tudást hogy sikeresebb  és egészségesebb legyél. Segítünk ezzel jobban odafigyelni önmagadra és az órákra is.  

Bővebben

Tanároknak

A krónikus stressz kezelésében és az órai nyugalom megteremtésében segítünk a tanároknak. Olyan feszültségkezelő technikákat ismertetünk, amelyekkel a saját feszültségét is levezetheti a pedagógus és segítheti a zizgő osztályt is megnyugodni, odafigyelni. A 1,5 órás könnyed hangulatú tréningjeinken a pedagógus kar kikapcsolódva tanulhat hasznos pszichológiai ismereteket. 

Bővebben

Szülőknek

A szülőket információs lapokkal, szülői értekezleten való bemutatkozással, és forrás esetén szülői tréningekkel is támogatjuk a stresszkezelés témában. Támogatjuk az otthoni feszültségkezelést hasznos tippekkel, ehhez facebookos oldalunkon hasznos cikkeket is megosztunk. A nyugodt iskolai légkörön keresztül segítünk abban, hogy gyermeke szívesen járjon iskolába, jól érezze ott magát. 

Bővebben

Üdvözöljük

Iskolai színtéren megvalósuló komplex programunkkal az iskolai feszültségkezelést, a pedagógus kiégés megelőzést és a gyermekek lelki egészségét támogatjuk. 

Sulinyugi alap programunk során a gyermekeket, a tanárokat és a szülőket megtanítjuk a feszültségkezelés alapjaira. Olyan egészségpszichológiai ismereteket tanítunk, amelyek a  mindennapi stresszkezelést könnyítik.

Gyermekeknél célunk, hogy minden célcsoport a maga korának megfelelő nyelvezettel értesüljön 45 precben arról, hogy mit tehet a feszültségkezelésért, a mindennapokban könnyen használható módszerekkel. A figyelemfelhívást 1 alkalomban végezzük, de több forrás esetén 3 alkalmat biztosítunk ugyanannak az osztálynak, ahol a stresszkezelési készségfejlesztésért többet gyakorolhatunk. 

Mindenki képes a saját feszültségét kezelni. Ezt a fő üzenetünket a gyermekeknek háromféle korcsoportra megfogalmazva,

         játékosan adjuk át osztályfőnöki órákon:

Manóstressz – 6-10 éves korig 
„Gyerekideg” – 10-14 éves korig
„Kamaszfeszkó” – 14-18 éves korig

Programjaink során nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a közös nyelvet támogassuk a gyerekek, pedagógusok és a szülők között
a stresszkezelés témájában. Ezért a gyerekprogramok után a szülőknek is eljuttatjuk a tanár segítségével az ismertető anyagainkat. Igény szerint szülőértekezleten Szülőtájékoztatást, és anyagi forrás esetén szülőtréninget is tartunk. 

A pedagógusok számára a stresszkezelés alapjai a kiégés megelőzése szempontjából kiemelt fontosságúak, hiszen a krónikus stresszből ered a kiégés folyamata. A pedagógus alap stresszkezelő tréninget 1,5 órában adjuk át az iskolában, támogatva ezzel a közös nyelv terjedését. 

A kiégés megelőzéséért 5 témában tartunk 1,5 órás tréningeket a pedagógusoknak:

  1. Stresszkezelés - Hogy nyugodjunk meg?

  2. Kiégés folyamat azonosítása - Hogy teljesítsünk anélkül, hogy kiégnénk?

  3. Szokásváltoztatás - Hogy módosítsunk kiégés megelőző szokásokra?

  4. Kiegyensúlyozott beszélgetés - Hogy kommunikáljuk a határainkat, szükségleteinket?

  5. Reagálási típusok, emberismeret – Hogy működjek együtt, akár stresszes emberekkel is?

Az alap programunkon kívül az iskolai feszültségkezelésért többféle extra és szervezeti programmal is segítünk, melyekről a Tanároknak és Iskolai stressz menüpontban részletesen olvashat.

Partnereink